Stutteri/avl

På Krobakgaard bestræber os på at avle ædle og elegante spring- og dressurheste med fremragende gangarter. Vores mål er, at hestene skal klare sig godt i såvel avl som sport på højt niveau. Vores avl er baseret på valg af de bedste dressur- og springhingste til vores hopper.

Hestene

Vort avlsarbejde er på basis af indkøb af en Holstenerhoppe i 1982 hos den sønderjyske avler Frede Pedersen Bredevad.
Moderen til denne hoppe ´Lise´ har bla. med hingsten ´Marmor´ givet ´MorningStar´ redet af Maria Fink, som i sin tid havde stor succes.
Filosofien var at fortsætte med en ´ren´ afstamning for at fastholde et sikkert avlsgrundlag, og ofte brugt hingste med nedarvning af dobbelt anlæg for at fastholde spring og dressur talentet.
Hertil efter Hollandsk mønster også anvendt rene gangartshingste.
Resultaterne har vist sig i at langt hovedparten af vore opdræt præsterer på M-niveau og højere.(se flere heraf under “Heste/Solgte”)

Ponyerne

Var heldig at indkøbe den dejlige hoppe ´Savannah´ hos de fremsynede avlere Nette & Anders Ahrenfeldt.
Med en god grundstamme og fuldblod (Racing Ace) i andet led var grundlaget for det fortsatte arbejde på plads. Savannah selv stod højt placeret til kåring og med højeste karakterer givet nogensinde for en dansk opdrættet hoppe i DSP, hun videregiver sin dejlige udstråling, gode kvaliteter og kapacitet i både spring og dressur. Med flere års avlsindsats startede hun efterfølgende hendes sportslige karriere som 17 årig med fine resultater.

Grundlæggende for avlen på Krobakgaard er herudover arbejdet efter at vort princip de 3K for en brugbar og holdbar hest.

Karakter

…. God adfærd
…. Energisk/arbejdsvillig
…. Modig

Karisma

…. Udstråling og Personlighed

Klasse

…. Kvalitet
…. Kapacitet