Løsdrift

På Krobakgaard har vi mange ungheste. Vores heste går i løsdrift de første år af deres liv for at sikre den bedst mulige udvikling af deres styrke, trivsel og deres sind. Det er vigtigt for os, at vores ungheste lever så naturligt som muligt. De er året rundt dækket ind med det grovfoder samt de vitaminer og mineraler, som de har behov for i deres vækst. Unghestene går i løsdrift med en hingsteløsdrift, en hoppeløsdrift og en samlet for de nye føl.

De 0-1-årige plage bliver hver dag lukket ud og ind fra fold fra en stor udendørs løsdriftsboks. Vi mener, det er utroligt vigtigt, at unghestene er tæt på andre artsfæller døgnet rundt. I det første års tid har vi en af vores avlshopper gående med de små for at opdrage og ”holde orden”. Det har vi set rigtig gode resultater med.

Ud over den store løsdriftsboks til føllene har vi også tre store udendørsbokse, som blandt andet bliver brugt i forbindelse med afvænning af føllene fra deres mødre.

Hingstene går på en stor fold med indgang til skur med halm. De bliver fodret 2 gange om dagen – morgen og aften – og får hver morgen stråfoder ad libitum. Hingstene har selvfølgelig adgang til frisk vand, og der bliver holdt opsyn med dem to gange om dagen. Vi tjekker grundigt for skrammer, sår og ”mærkelig adfærd”.

Hopperne har også deres egen løsdrift i virkelig flotte omgivelser lige ned til Hald Sø. De går på en stor udstykket fold og har adgang til skur med halm. Hopperne bliver ligeledes fodret 2 gange om dagen og har selvfølgelig også adgang til frisk vand og stråfoder ad libitum. Der bliver endvidere tjekket grundigt for skrammer, sår og ”mærkelig adfærd”.